Je kunt gebruik maken van onze Berkensauna, onze Stoomcabine en onze Die Hard Sauna, alle drie te vinden op ons Saunaplein. De Opgietcabine en Infrarood-cabine, bevinden zich in een bijgebouw op ons terras. Daarnaast hebben onze houtgestookte IKI sauna, gebouwd op palen en gelegen boven de vijver in onze tuin. Onze befaamde Grotsauna vind je achterin de tuin. Nieuw vanaf 1 juli 2020 is onze Zoutsteencabine met Himalaya-zoutstenen, welke een helende werking hebben op je huid en luchtwegen.

 

Dagelijks vindt er in Sauna Thermen Zuidwolde een speciaal voor jou samengesteld opgietprogramma plaats. De opgietingen worden aangekondigd door middel van een gong in de tuin.

 

Onze opgiettijden zijn:

 

Maandag tot en met zaterdag: om 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 en 20.30 uur.

Zondag: om 12.00, 14.00, 16.00 en 18.00 uur

 

De Opgieting, ook wel bekend als Aufguss of Löyly, is een sensationele belevenis. Een echte must voor iedere saunaliefhebber. De Opgietingen worden verzorgd door onze saunameesters die dagelijks een gevarieerd programma samenstellen.

 

Iedere dag verzorgen onze saunameesters verwarmende én verrassende Opgietingen.  Een heerlijke  belevenis,  die jouw bezoek aan Sauna Thermen Zuidwolde helemaal compleet zal  maken.  Met een handdoek verspreidt de saunameester warme lucht en geurende etherische oliën door de saunacabine  Door de vochtige lucht ga je sterk transpireren waardoor je lichaam en huid worden gereinigd. De temperatuur daalt maar de gevoelstemperatuur neemt toe. Je voelt je heerlijk tijdens – en vooral ná een Opgieting!

 

Elke donderdag avond om 20.30 uur wordt er een Opgiet Special verzorgd. Deze Opgieting duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Tijdens deze sessie  worden meerdere facetten van het Opgiet ritueel gecombineerd. Een ervaring die je zeker niet mag missen. Sauna Thermen Zuidwolde is de enige sauna in Nederland waar een Opgietspecial als deze verzorgd wordt!